Triptofán termékek rendeléseTriptofán

Triptofánban gazdag élelmiszerek

(0/0)

Az L-triptofán egyike annak a kilenc esszenciális aminosavnak, amelyek segítenek a szervezetnek a szerotonin előállításában, mely egy olyan hormon, ami segít a hangulat fenntartásában, illetve a megfelelő alvási ciklus biztosításában. Míg az L-triptofán fontos szerepet játszik az egészséges alvás és a jó hangulat biztosításában, illetve a B3-vitamin termelésében, addig nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy ezt az anyagot nekünk napi szinten pótolnunk kell, mivel a szervezet nem tudja előállítani ezt az anyagot.

feherje

Baromfi

A pulyka az L-triptofán legjobb étrendi forrása, de az összes állati fehérje nagy mennyiségben tartalmazza ezt az aminosavat. 1 uncia csirke vagy pulyamell 350-390 mg L-triptofánt tartalmaz, ezenfelül ezekben rengeteg más esszenciális aminosav van jelen. A vörös savak is tartalmaznak triptofánt, azonban ezeknek jellemzően magasabb a telített zsír tartalma, ami magas koleszterinszintet is okozhat, ezért jobb, ha a csirkét ás a pulykát részesítsük előnyben.

Tenger gyümölcsei

A George Mateljan Alapítvány szerint a világ egyik legegészségesebb élelmiszere a rák, ami ráadásul igen agy mennyiségben tartalmaz L-triptofánt, 4 dkg-omként 330 mg található belőle. A halak, mint a tonhal, a laposhal, a lazac, a laposhal, a szardínia, a tőkehal és a fésűkagyló is nagy koncentrációban tartalmaznak L-triptofánt, adagonként körülbelül 250-400 mg L-triptofán van bennük.

Tejtermékek

A tejtermékek lényegesen kevesebb L-triptofánt tartalmaznak adagonként a húsokhoz és a halakhoz képest, azonban a sajt, a tej, és a joghurt még mindig jó forrásának számít ennek az esszenciális aminosavnak. Ráadásul ezek jó forrásai a kalciumnak is, így a csontok erősítésében is fontos szerepük lehet. Egy csésze csökkentett zsírtartalmú tehéntejben 100 mg triptofánt találunk, míg egy csésze alacsony zsírtartalmú joghurtban 60 milligramm van jelen ebből az aminosavból.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).